• Sat. Feb 24th, 2024

Zonne-tuinverlichting kiezen die bij uw ruimte past

Byadmin

May 12, 2023

 

Als u graag uw erf en tuin wilt verlichten zonder u zorgen te hoeven maken over kabels en verlengsnoeren of zonder dat u de lampen in het elektrische circuit van uw huis hoeft te bedraden, dan moet u tuinverlichting op zonne-energie overwegen. Deze lampen zijn perfect voor elke plek die uit de buurt is en te ver verwijderd is van een stopcontact om in te pluggen, zoals je zou moeten doen met laagspanningsverlichting, maar ze kunnen worden gebruikt in de plaats van elektrische lampen, zelfs waar elektrische variëteiten zou niet lastig zijn.

Je kunt tuinlampen op zonne-energie vinden in draadloze sets, die perfect zijn als je geen kabels wilt verbergen of je zorgen wilt maken dat de ene lamp op een bepaalde afstand van de andere moet blijven. Of u kunt sets kopen die met elkaar zijn verbonden en op één zonnecelpaneel zijn bevestigd. Waar u ook de voorkeur aan geeft, u wilt naast de beschikbaarheid van elektriciteit ook naar andere dingen in uw tuin kijken voordat u ze installeert.

Zorg ervoor dat de lichten op een handige plek komen te staan. Je zou kunnen denken dat een bepaalde plek in je tuin de perfecte plek is voor tuinverlichting op zonne-energie, omdat het ‘s nachts donker is en er beter verlicht uitziet. Maar bedenk eens hoe die plek overdag wordt gebruikt www.solarledverlichting.nl. Zullen mensen waarschijnlijk over de lichten struikelen of zijn ze uit de weg? Hoe zit het met mensen die maaien? Staat het licht op een plek waar het gemakkelijk kan worden beschadigd door iemand die niet oplet, en zal het interfereren met wat ze doen?

Als u een gazonsproeisysteem heeft, wilt u ook kijken naar de locaties van uw sproeikoppen. Hoewel elk buitenlicht op zonne-energie moet worden beoordeeld om op zijn minst bestand te zijn tegen regen, zullen sommige niet goed bestand zijn tegen een straal geconcentreerd water of spray zoals je krijgt met een sprinklersysteem. Als je ergens verlichting moet plaatsen waar ze waarschijnlijk aan worden blootgesteld, moet je lampen vinden met IP-classificaties die iets hoger zijn, zodat ze bestand zijn tegen dat soort waternevel.

Voordat u uw zinnen zet op bepaalde soorten verlichting, moet u uw tuin zowel ‘s nachts als overdag zorgvuldig bekijken. Hoe donker een bepaalde plek ook is, het kan zijn dat je de manier waarop de lichten overdag opvallen niet prettig vindt. Als je hier goed naar kijkt, kun je voor elke plek de meest praktische en prettige lamp kiezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *