• Fri. Feb 23rd, 2024

De voordelen van watermeloensap

Byadmin

Apr 11, 2023

Je denkt misschien dat watermeloenen alleen bedoeld zijn om je dorst te lessen op een hete zomerdag en dat ze gekoeld moeten worden geserveerd. Hoewel een watermeloen voornamelijk uit water bestaat, heeft het echter ook enkele verrassende (misschien) gezondheidsvoordelen.

Het ding met een watermeloen is dat hij groot is en dat je een hele moet kopen. Je moet zoeken naar meloenen die een iets blekere kant hebben dan de rest van de schil, omdat dit aangeeft dat de meloen volledig rijp is geworden. De zijkant zal bleker zijn omdat dit het deel van de vrucht is dat op de grond heeft gelegen. De schil mag ook niet te glanzend of dof zijn.

Om het sap te maken, moet je de zaden er voorzichtig uithalen en drogen, aangezien ze een nuttige bron van eiwitten en voedingsvezels zijn. Ze bevatten ook de mineralen fosfor, zink, ijzer, magnesium, mangaan, kalium en koper, evenals natrium en enkele vitamines van het B-complex. Gooi ze niet weg.

Gooi de schil ook niet weg, want het is een goede bron van citrulline, een voorloper van arginine, waarvan is aangetoond dat het de bloedcirculatie door het lichaam verhoogt en het glucosemetabolisme en de insulinesecretie verhoogt, waardoor het waardevol is in Type- 2 suikerziekte. Het kan hoge bloedglucosewaarden verlagen en kan ook mannen met erectiestoornissen helpen, net als watermeloensap en -vlees. Citrulline kan het stikstofmonoxidegehalte in het lichaam verhogen en dit ontspant de bloedvaten, wat betekent dat de bloedsomloop wordt verhoogd en de kans op een erectie groter is, als de erectiestoornis niet wordt veroorzaakt door psychische problemen. Van de schil kun je een heerlijke augurk maken, een oud recept uit de zuidelijke staten van Amerika.

Watermeloensap bevat vitamine C, E en A samen met enkele vitamines van het B-complex en foliumzuur, biotine en de mineralen koper, kalium, ijzer, fosfor en zink, waardoor het erg gezond is voor iedereen, maar vooral voor de seksuele gezondheid van mannen.

Het bevat de fytonutriënt, lycopeen waardoor het rood wordt, samen met het bèta-caroteen dat erin aanwezig is in de vorm van vitamine A. Van lycopeen is aangetoond dat het het risico op prostaatkanker vermindert en het wordt een natuurlijke Viagra genoemd, dus watermelon good in pregnancy hebben de potentie om afrodisiaca te zijn.

Lycopeen en bèta-caroteen hebben warmte nodig om hun potentie te ontsluiten, dus het is het beste om je watermeloen op kamertemperatuur te bewaren in plaats van hem in de koelkast te bewaren. Deze stoffen geven fruit hun rode kleur, dus ook tomaten zijn een uitstekende bron, net als rode frambozen en onder andere aardbeien en abrikozen.

Watermeloenen werden voor het eerst verbouwd in het oude Egypte, zo wordt aangenomen; ze komen voor op muurschilderingen in de piramides en werden begraven bij de farao’s, wat aangeeft dat ze in hoog aanzien stonden, waarschijnlijk vanwege hun dorstlessende eigenschappen of misschien vanwege hun geneeskrachtige eigenschappen die we maar langzaam ontdekten.

Waarom zou u de volgende keer dat u op winkelexpeditie gaat niet een watermeloen kopen en er sap van maken om de voordelen van deze prachtige, sappige rode vrucht te krijgen? En gooi geen enkel deel ervan weg – alles heeft zijn gezondheidsvoordelen – zelfs de schil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *